Снимка: БТА

38-те учители, подали оставки в Националната гимназия за древни езици и култури, продължават протеста. Молбите им не са оттеглени. Това обяви председателят на училищното настоятелство Ирина Абаджиева, цитирана от БТА.

Още по темата

Преди дни след среща с ръководството на гимназията и културният министър Вежди Рашидов беше съобщено, че преподавателите няма да подават оставки.

Днес учители и родители, които от седмици недоволстват срещу връщането на НГДЕК в "Модерно предградие", обявиха, че протестът им няма да спре. Те обясниха, че учебният процес в ремонтираната сграда в "Модерно предградие" е подновен само за да не обвинят ръководството в саботаж на учебната година.

Абаджиева отново обяви позицията на протестиращите, че естествената база на гимназията е в центъра, в близост до музеите и факултетите на СУ. Според нея имало данни и за азбестови влакна в ремонтираната сграда в "Модерно предградие".

Преподавателят по латински език Марта Методиева потвърди, че учителите не са оттеглили оставките си. Тя се възмути и от това, че обещанията на министъра на културата за среща не са спазени.

Един от родителите на учениците в НГДЕК, Димитър Димитров, обяви, че децата застават зад позицията на учителите си. Според него коментари от рода на "Като не им харесва, да си запишат децата в друго училище" били цинични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase