Снимка: БГНЕС
fallback

Българският боец Благой Иванов - Багата бе наказан със спиране на състезатлените права за 22 месеца, след като е дал положитлена допинг проба. Санкцията е наложена от Американската антидопингова агенция, а Багата е приел наказанието.

37-годишният Иванов, който стигна до най-престижната бойна верига UFC, е дал положитлена проба за анаболи при извънсъстезателна проба, дадена на 28 март тази година. Наказанието на Багата ще почне да тече именно от тази дата и ще продължи до началото на 2026.

Благой Иваное е световен шампион по самбо от 2008 година. През 2018 той стигна до UFC и в следващите пет години изигра общо осем мача за популярната бойна верига.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Елитен атлет

преди 1 седмица

Без химия няма физика.

13

Анонимен

преди 1 седмица

Няма да умрем без мутро-бойци

12

Василев

преди 1 седмица

Пишете глупости.Защо не коментирате допинг скандала с тенесист номер едно Синер,какви обяснения дава за двато пъти когато е дал положителна проба.И как е оправдан! Или пък защо на журналиста Нойзи,когато го заловиха с над 2.4 промила алкохом в кръвта и не му конфискуваха колата! И какви абсолютно неадекватни и обидни за всеки човек са мотивите на съдията в случая.

fallback