Снимка: БГНЕС

"Травмите бяха ужасно тежки, кръвозагубата огромна", Това си спомня пребитият преди 16 години журналист Огнян Стефанов. Той беше нападнат минути след среща с Брендо. Стефанов разказа, че по време на побоя е чул как Брендо се е включил и допълни, че може би му дължи живота си. Стефанов смята, че е бил удрян с чукове и винкели.

Точно преди 16 години името на Брендо се появи след новината за бруталния побой, а Евелин Банев влязъл в юмручна схватка с биячите на журналиста.

Стефанов разказа в предаването "На фокус" по "Нова", че във въпросния ден, пред столичен ресторант, е бил пресрещнат от група мъже, които са го попитали дали той е Огнян Стефанов, след което са го нападнали.

По-късно е разбрал, че Банев дори е имал травми. "Неговата намеса във всички случаи е отклонила част от вниманието към мен, логично е да си помисля, че му дължа живота си. Дали е така или не, не мога да кажа", допълни журналистът.

Стефанов поясни, че не са приятели с Брендо, виждали са се няколко пъти.

"Алексей Петров ме заплашваше", каза той и допълни, че смята, че точно Петров е организирал срещата в ресторанта, пред който журналистът е бил пребит от бой.

"Затворът не е място, в което човек може да спаси кожата си", така коментира Стефанов факта, че Евелин Банев се предаде доброволно.

Журналистът сподели, че от дълго време се опитва да не си спомня за случилото се преди години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase