Снимка: Pixabay/tookapic
fallback

Младеж, хакнал една от системите за електронни дневници и поправил оценки и отсъствия на себе си и свои съученици, бе задържан при акция на столичната полиция. Той е манипулирал данните в "Школо", съобщават от "24 часа".

18-годишният младеж най-вероятно действал още от миналата година. Той вече е завършил. По първоначални данни е променил не само свои оценки, но и на други хора. Проверява се дали го е правил като жест към приятели или е вземал пари за услугата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

18-годишен хакер

преди 1 седмица

Скоро ще почна да хаквам НАП, Търговския Регистър и системи за електронно банкиране! Това с Школо е само началото! Дигитализацеята отваря много възможности!

22

Мин Олигофр Наглост

преди 1 седмица

А дали не е редно да арестуват служителите на които са поверили личните данни и сигурността на системата, и най-важното които са вземали заплата за това! 100% има десетки хора на дебели заплати в министерството , както и в частната фирма с държавните поръчки за милиони, които са били победени в специалността си от 17-18 годишен младеж! Та кой е за ареста? Според мен младежа е за медал, а наглите крадци на държавни средства са за затвора. Но по стара традиция у нас всичко е наобратно!

21

Аз съм просто човек

преди 1 седмица

Браво на момчето. Бъдещият министър на информацията.

fallback