Снимка: БГНЕС/EPA

Футболистът Кристиан Ериксен вкара гол 3 години, след като едва не почина на терена на предишното европейско първенство, но Словения спря Дания в Щутгарт и мачът от група С на Евро 2024 завърши 1:1. Развръзката бе закономерна, след като датчаните бяха по-добри през първото полувреме, но словенците се подобриха след почивката и заслужено стигнаха до точката, която със сигурност им оставя шансове да продължат напред.

Датчаните започнаха по-добре и взеха инициативата, но без да стигат до добри ситуации, поне в началото. Шешко стреля опасно в 16-ата минута, но малко встрани. Малко след това обаче, датчаните поведоха.  

В 17-ата минута Кристиан Ериксен получи от Винд, овладя отлично на гърди и от полуволе прати топката в далечния ъгъл! Наистина страхотно попадение, с което взеха предимство, което падна точно 1100 дни, след като халфът едва не умря по време на първия мач на отбора на предишното европейско, когато сърцето му спря на терена.

Второто полувреме започна с натиск на словенците. В 76-ата минута Шешко разтресе гредата след силен удар от двайсетина метра, след което словенците изравниха. Отбита топка се оказа на крака на Ерик Янжа, който стреля силно, получи се лек рикошет и Шмайхел нямаше какво да направи.

Как премина срещата - на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase