Снимка БГНЕС

Ще има ли работещи лифтове на Витоша и колко биха стрували съоръженията и инфраструктурата? Столичната община се ръководи от интереса на софиянци и иска да им осигури удобство. Въпросът е какво можем да направим ние, и какво можем да направим в партньорство с "Витоша ски", разкрива пред "24 часа" Васил Терзиев.

"Не искаме да преповтаряме опита от Банско и да направим инфраструктура, която да качва 20 хил. души, но пистите могат да поемат 3-4-5 хил. желаещи да карат ски, което води до изнервяне, опашки", предупреждава обаче кметът. "При активен саботаж от всички може да се окаже невъзможно, но ще следите процеса и ще видите, че ще направим всичко възможно да изпълним обещанието си.

Още по темата
Явно е, че решението не е толкова просто, щом за 17 г. нищо не се е случило."

Терзиев изчислява, че за да се модернизира цялата инфраструктура на 2-3 лифта плюс съоръженията горе, би струвало 100-150 млн. евро.

"Общината няма тези пари, но би могла да изтегли кредит, с който да финансира модернизацията. Друга опция е да се търси безвъзмездна финансова помощ по програма. В крайна сметка е целесъобразно да се говори със собствениците на съоръжението, защото те имат опит в изграждането на подобен тип инфраструктура и в управлението ѝ", казва Терзиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase