Снимка БГНЕС
fallback

Boeing имаше лоша година, пише UnHerd. След като врата на Boeing 737 Max се отвори по време на полет по-рано тази година, компанията беше подложена на интензивен обществен контрол.

Сега самолетният гигант е изправен пред нов проблем: невъзможност да изпълни производствената си цел на своя 787 Dreamliner поради липса на критични части, идващи от Русия.

Компанията изглежда е разчитала на руско производство за частта, наречена "топлообменник". След като бяха въведени санкции след руската инвазия в Украйна, Boeing се обърна към британски и американски доставчици, но те не можаха да произведат достатъчно количества от компонента, за да отговорят на изискванията на Boeing.

Този последен акт в сагата със санкциите подчертава още веднъж колко взаимозависима е глобализираната световна икономика, пише actualno.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 3 месеца

Хе хе. Това ли измъдриха умните от Бойнг? То не бяха пандемии, войни, кризата от 2008,кризата от 1912, разпъването на Христос. Абе въобще неща които имат огромно влияние на Бойнг. Както и ретроградният Меркурий. Толкова хора уволниха и не обикновени работници и сега самолетите им се разпадат но всички са им виновни.

64

пияница мистик

преди 3 месеца

Ами като UK и САЩ не могат да произведат достатъчно количество компоненти, да произвеждат по-малък брой самолети, *** алчните тези от Боинг

63

Христо Христов

преди 3 месеца

Те и да имаха топлообменници, едни про'с'ти врати не могат да направят.

fallback