Снимка: nickyhardinguk от Pixabay

Порден инцидент със самолет на компанията “Боинг”. Модел 737 е катастрофирала при излитане в Сенегал.

Според световните медии ранените са 11 души, четирима от които тежко. Това се случва само ден след като друг самолет на компанията, опериран от "ФедЕкс", кацна аварийно на летище в Истанбул.

Самолетът на компанията “Трансеър” е трябвало да извърши полет от Сенегал до Бамако, когато излиза извън пистата в ранните часове на четвъртък, съобщават от летището.

На борда е имало 78 души, а пилотът е леко ранен. След инцидента летището е затворено, изпратени са спешни екипи, а хората са евакуирани. местните власти веднага са започнали разследване.

От "Боинг" отказват да коментират инцидента, а причината за катастрофата все още не е ясна. Това е поредната драма със самолетната компания и идва на фона на множество други подобни и на разследване на практиките в компанията. "Боинг" бяха обвинени публично от свои бивши служители, че не спазват стандартите за сигурност при производство.

През януари врата се откачи по време на полет от машина 737, припомня bTV. По този случай компанията се разследва за криминално деяние.

Преди дни бивш инспектор на "Боинг" заяви, че самолетите на компанията "редовно напускали фабриките със сериозни дефекти".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase