Снимка: Julie Rose от Pixabay
fallback

Закон за криминализиране на еднополовите бракове прие парламентът в Ирак. В закона още се предвижда и лишаване от свобода за период между 10 и 15 години, съобщава BBC. Транссексуалността също е вече ще е наказуема с лишаване от свобода от 1 до 3 години.

Промените в закона целят да допринесат “за защитата на религиозните ценности в страната“. На свой ред правозащитни групи смятат закона за "поредното черно петно в историята на Ирак по отношение на нарушения на правата на ЛГБТ-общността“.

Отбелязва се, че предишната версия на проектозакона предвиждаше смъртно наказание за еднополови връзки. След критики от САЩ и други западни страни обаче текстът бе променен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Хахаха

преди 1 месец

"Дали Америка ще наложи санкции на Ирак? За нарушаване на човешките права? В интерес на истината и при нас в бегето има проблем в това отношение. Вярно, никой никого не задържа заради сексуални предпочитания. Но колкото и да съм се разхождал из големия град, никъде не видях двама мъже или младежи да се прегръщат и целуват на улицата. Това е показателно, доколко е развита демокрацията в нашата страна и доколко се спазват човешките права на различните хора. Които са малцинство."Май*ти да ***!

37

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 19. Те комунистите ли забраниха руската телевизия или "демократичния" свят. Дай им на евроатлантиците да забраняват. То демокрация та дрънка.

36

Хаха

преди 1 месец

До 10-15 год. затвор? Очевидно не си се разхождал из Пловдив.

fallback