Снимка БГНЕС
fallback

Бившият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Валерий Залужни би спечелил президентските избори в страната, ако бъдат организирани такива в настоящия момент. Това показва проучване на агенцията "Социс“, цитирано от киевското издание "Страна.ua“.

Според резултатите от допитването, Залужни би събрал гласовете на 41% от избирателите в Украйна в първия тур на гласуването, а настоящият президент – Володимир Зеленски - 23,7%. За Петро Порошенко биха гласували 6,4%, а за Дмитро Разумков - 5,6%, пише Фокус.

Във втория кръг Залужни би победил Зеленски с 67,5% срещу 32,5%.

В същото време 65,4% от анкетираните са на мнение, че няма нужда от провеждане на избори преди края на войната. 33,3% са на противоположното мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 месеца

Те за това са отменени и няма да има скоро! Зеле ще е вожд до самия край на държавицата си. И правилно, трябва да поеме отговорността, че съсипа страната си и изпрати на заколение сумати народ заради чужди интереси.

45

Анонимен

преди 2 месеца

Да ходи Викиту Нюланд да раздава курабийки, да прави нов майдан и да маха наркомански.

44

края на ЗЕЛЯ

преди 2 месеца

иде сега америка ще инсталират друг президент на украйна ,който уж да води преговори ,и всички ще са доволни ,и така приказката ще има щастлив край,бития бит,еб..я еван

fallback