Снимка: Pixabay
fallback

Великобритания ще повдигне обвинение в заговор за извършване на шпионаж в полза на Русия срещу шести българин, съобщава Нова тв.

"38-годишният Тихомир Иванчев ще бъде обвинен в заговор за получаване, събиране, записване, публикуване или предаване на документи или информация, която би могла да бъде или е била предназначена да бъде пряко или косвено полезна за цел, накърняваща сигурността и интересите на държавата”, посочват от британското обвинение.

Група от петима българи вече е разследвана по обвинения в заговор за събиране на информация в полза на Русия в периода от август 2020 г. до февруари 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

НЕ СА ШПИОНИ

преди 2 месеца

АЛО СПЕЦИАЛНА разунавателна информация се събира през лични документи, с холограми ,антени,нано скенери и нано микрофони ,през всички телефони вкл смартфони.. В минитерства и ведомства има нарочно доставени спец ра съоръжения з а источване на всичко .АКо са намерили БЪлгарскатая армия да се наградят. Тука подставени престъпници на власт се подиграват че май сме имали АРМИЯ.. вижте Румен Радев пилот на миг 29 .

28

Барон Мюнхаузен

преди 2 месеца

Хайде сега да изпратят пишман-шпионите в някой трудов лагер да им дойде акъла...в никакъв случай не бива да ги връщат у нас!!!Срамувам се че съм българин,заради тези...

27

Анонимен

преди 2 месеца

Кой нормален човек днес би се занимавал с шпионска дейност. Това е нелепо. Просто искат да изкарат България русофилска, за да може правителството още повече да се опитва да се подмазва и опровергава това, като прави всякакви отстъпки и раздава България. Управляващи, съвземете се. Защитите сънародниците ни.

fallback