Снимка БГНЕС
fallback

Германия пак внася руски петрол, но през Индия. Това заяви пред БНР бившият посланик на България в Германия Меглена Плугчиева.

"В политически план имаме едно управление на три партии в коалицията на канцлера Шолц – зелени, либерали и партията му – социалдемократи. При тези 3 партии има една нова генерация политици, които за съжаление коренно се различават по компетентност, опитност и визия с политици, които познаваме от близкото минало", коментира бившият вицепремиер в кабинета "Станишев" в "12+3".

В момента Германия е разтърсвана от стачки на фермери, стачка на железничари, недоволни граждани и икономически проблеми. Наистина аз съм много дълбоко и емоционално свързана с Германия, не само служебно, за мен е като втора родина и тази тема е болезнена да я коментирам – тревожни факти от Германия – център и мотор на икономиката на Европа. За нас винаги модел за подражание и на активни политически връзки, коментира дипломатът.

"Имаше процес, в последните 20 - 30 години, и всичко беше стабилно и балансирано. Младите хора отидоха в сериозни професии и които не намериха място професионално, отидоха в политиката. Статистиката показва, че голяма част, особено в Зелената партия, нямат образование, нямат и средно образование. Не може да се разчита, че хора без образование, при зелените, и без политически и административен опит ще дадат резултати особено в кризи", обясни Меглена Плугчиева.

И обясни причините: "Това управление и Германия направи грешки още от времето на Меркел – миграционната политика – "елате ще се справим". Германия призна, че не се е справила. И тези, които дойдоха -  те са с друг манталитет и религия, не успяха да се включат в пазара на труда и не се оправда очакването, нещо което се очакваше да стане и че те ще имат принадена стойност за икономическия растеж на Германия".

В резултат на това те натовариха социалната система, увеличи се престъпността. За 2023 година в сравнение с 2022 г., статистиката показва тройно увеличение. Всичко това са грешки от неправилно управление, коментира Плугчиева.

"В икономическо отношение Германия затвори всички атомни централи точно в периода на война в Украйна и прекъсна всички връзки с Русия. Сега Германия внася втечнен газ от САЩ и други страни, оказва се, че пак внася руски петрол, но през Индия", обясни бившият посланик в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Обективен

преди 3 месеца

Очаквах Свинкята Пеев да сезира ЕК за нарушаване на ембаргото от страна на Германия.

49

Шваба

преди 3 месеца

Някой беше казал ведниж: германците са мравки, които вярват в системата. Аз, обаче, се чудя, дали вяра в система е нещо като религия или не...

48

Анонимен

преди 3 месеца

Немецът е хем дисциплиниран, хем изобретателен. И си плаща в двете посоки.

fallback