Снимка Уикипедия

Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ са успели да свалят три руски бойни самолета Су-34 за броени минути. Това стана ясно от официално съобщение на ръководството на украинските ВВС и от информация в основните руски Z-канали в Телеграм.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на бойците, които са свалили самолетите.  "Благодаря на нашите бойци, които унищожиха три руски СУ-34 наведнъж. В южната посока - в нашата Херсонска област. Резултатът от работата на нашите ВВС и Одеската зенитно-ракетна бригада. Благодаря ви, момчета! И нека всеки руски пилот знае точно какъв ще бъде нашият отговор на всеки руски убиец: нито един от тях няма да остане ненаказан”, каза той.

Един от първите коментирали случката от руска страна бе милитари каналът Fighterbomber, който е свързан с военната авиация на Русия. "Да, имаме загуба. Причините се изясняват, екипажът се издирва", написа той. Малко по-късно той добави, че самолетът не е един, че има загинали и ранени летци и че ВСУ са използвали установки Patriot. В социалните мрежи се появиха снимки на останките на самолет,  както и вертолет, евакуиращ пилотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase