Снимка: БГНЕС

Лудогорец се класира инфарктно и през иглени уши за елиминациите в Лигата на конференциите, след като срази с огромна мъка с 1:0 датския си кошмар Нордселанд в последния решителен мач от Група „Н“. Този успех се оказа достатъчен за родния хегемон да се класира за 1/8-финалите при дебютното си участие в груповата фаза на третия по-сила европейски клубен.

В герой за разградчани за пореден път се превърна Якуб Пьотровски. Полският халф заби скъпоценният гол в 79-ата минута на двубоя. Така „орлите“ не успяха да си отмъстят най-срамната си загуба с 1:7, регистрирана при визитата в Дания, но сладката победа им осигури участие в Европа и напролет.

Двубоят на „Хювефарма Арена“ премина изключително драматично. Датчаните показаха боен дух, но на два пъти гредите спасиха разградчани след удари на Мигрен и Ингварсен. Лудогорец също веднъж тресна гредата след изстрел на Квадво Дуа. Вратарят Серджо Падт също направи чудеса от храброст при няколко ситуации.

Така Лудогорец събра общо 12 точки, като дори финишира първи в класирането.Фенербахче също е  с 12 пункта, но родният шампион е на върха заради показателя повече голове на чужд терен. Нордселанд отпада от турнира, оставайки 3-ти с 10 точки.



Подробности за мача четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase