Снимка: Twitter

Турската футболна федерация реши да спре мачовете във всички първенства на страната заради побоя над рефера Халил Юмут Мелер от президента на клуба "Анкарагюджю" Фарук Коча след мача от 15-ия кръг на Суперлигата с "Ризеспор", завършил 1:1.

"Тази подла атака беше извършена не само срещу Халил Юмут Мелер. Тази нечовешка атака беше извършена срещу целия турски футбол. Срещу виновните за инцидента са образувани наказателни дела. Отговорният клуб, президентът на клуба, неговите мениджъри и всички престъпници, които нападнаха Мелер, ще бъдат наказани по най-тежкия начин. С решение на борда на директорите на турската футболна федерация мачовете във всички първенства бяха отложени за неопределено време", се казва в изявление, публикувано на официалния сайт на  федерацията.

Мелер си тръгна с насинено око от терена, след като бе атакуван от Коча. Към побоя се присъединиха и част от футболистите, които започнаха да ритат рефера.

Президентът на "Анкарагюджу" Фарук Коча се прояви като баш бабаит, на когото и най-бесните ултраси могат да завидят, след ремито 1:1 срещу гостуващия "Ризе" с българския национал Мартин Минчев в редиците си.

На стадион „Ериаман" в Анкара домакините откриха резултата чрез Олимпиу Моруцан в 14-ата мин, а в 7-ата мин на продължението Адолфо Гаич изравни. Това докара до амок боса на домакините. Коча нахлу на терена и заби юмрюк в лицето главния рефер Хамит Юмут Мелер, който се строполи на земята.

Минчев опита да спре развилнелия се президент на "Анкарагюджу", но други хора от клуба домакин започнаха да ритат в главата арбитъра.

След мача стана ясно, че Мелер е получил сериозен хематом под лявата си скула.

Бившият ас в атаката ЦСКА Али Соу, който рита за тима от турската столица, бе изгонен в 51-ата мин след втори жълт картон. Гостите също завършиха мача с 10 души, след като Емирхан Топчу също видя за втори път жълтия цвят в 95-ата мин.

Минчев бе на терена цял мач и получи жълт картон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase