fallback

Футболистът на Ботев Пловдив Амаду Думбуя предстои да бъде обявен за международно издирване от съд в Швеция. Производството на Апелативния съд срещу 21-годишния нападател се отлага, тъй като не е намерен от властите.

Нито полицията, нито апелативният съд могат да открият бившия играч на Юргорден, чиято присъда на окръжния съд се обжалва. Сега Думбуя се очаква да бъде обявен за международно издирване, пише "Експресен", цитиран от "Марица".

Миналата година гвинеецът беше обвинен в изнасилване и дребни престъпления с наркотици. Делото беше заведено в окръжния съд в средата на ноември. Там Думбуя беше осъден за престъпления, свързани с наркотици, но оправдан по подозренията в изнасилване.

Присъдата беше обжалвана пред Апелативния съд, който щеше да се заеме с делото във вторник, но не се случи. Основното заседание е отложено, тъй като Думбуя не може да бъде открит.

"Не са успели да му връчат призовка. От Апелативния съд нямат доказателства, че той е бил информиран, че ще бъдат направени изслушвания на свидетелите", обясни прокурорът Каролина Фром.

21-годишният гвинеец е част от Ботев (Пловдив) от зимата, като до момента има само един мач в Efbet Лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Hmm

преди 5 месеца

Те го търсят, той не се крие!

12

Корекция

преди 5 месеца

Данните на Брейвик не са за Швеция, а за Норвегия и цифрата е 90 000, а не 20 000. Сега проверих това. Значи в Норвегия, която е с население около 5 400 000 души, от 1960 до 2011 г. пришълци, за които се уточнява, че са мюсюлмани, са изнасилили 90 000 местни жени. Освен това, Брейвик съобщава за още 300 000 известни жертви - деца, жени и мъже, които са станали жертва на различни видове насилие през този период в Норвегия и извършителите са от въпросната група пришълци.

11

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 9 В защитната си реч Брейвик съобщи, че е събирал сведения за изнасилвания на местни жени, при които извършителите са били пришълци и е установил, че от 1960 г. до момента, в който той предприе онова действие, за което го осъдиха, тези изнасилвания са били около 20 000. Тоест, стотици шведки ежегодно са били насилвани от индивиди като този на снимката. И на Брейвик му писнало.

fallback