Снимка: БГНЕС
fallback

"Когато хората не са доволни от резултатите на собствените си отбори, те търсят проблема на друго място. Трябва първо да се огледат в собствените си клубове. Иначе човек винаги може да мисли за оставка, но с какво би помогнала тя три дни преди мача. Имам още две години мандат - може да го изкарам или да не успея. Може през следващата година да направя Конгрес и всички да се успокоят тогава. Към момента най-мъдрото решение е на хората, които трябва да определят дали да има мач", обяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред БНТ.

Oще по темата
"Не съм мислил дали ще продължа да управлявам след още един Конгрес, но по-скоро не. Вече работя по това да подготвя група от заместници. Никой не се ражда президент, въпреки че аз имам всичките дипломи, които човек трябва да притежава, ако иска да се занимава със спортен мениджмънт", допълни Михайлов.

Михайлов коментира и казуса с мача между България и Унгария, който трябва да се играе в четвъртък. "Няма причина мачът да не се играе там, където УЕФА е разпоредила. В последната седмица повечето от моите колеги отдадоха цялото си време, за да обяснят хронологията на събитията. Получихме писмо от СДВР, че се готвят протести на и извън стадиона. Това няма нищо общо с това дали мен ме е страх. Аз цял живот съм бил вратар, а после и президент на БФС. Това са много ветровити и горещи места. Ние запознахме УЕФА с това писмо и като организатор на мача оттам взеха решение мачът да се играе в Пловдив. Напрежението се създава изкуствено от хора, които искат да вземат властта в БФС. Но затова нещо си има правила, има си Конгрес. Няма истина в това, че ние сме провокирали някакво решение в УЕФА. Те решиха мачът да бъде в Пловдив и без публика, защото стадионът е по-компактен", обясни той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Може

преди 6 месеца

Може догодина да има конгрес..,а може догодина и да няма конгрес.Боби

71

Анонимен

преди 6 месеца

догодина ама коя

70

Дан Тан

преди 6 месеца

Под сегашното ръководство на БФС футбола в България се превърна в средство за прибиране парите на хазартно зависимите.Празни и порутени стадиони,уговорени мачове,внос на никому неизвестни и некадърни чужденци служещ единствено за изпиране на мръсни пари.В резултат на всичко това националния отбор копае дъното,а клубните не могат да прескочат предварителните кръгове.

fallback