Снимка: iStock

Тренировките с пудовки могат да бъдат насочени към няколко мускулни групи едновременно за кратко време. Те могат да помогнат за подобряване на вашата сила, издръжливост и сърдечносъдова форма.

Пудовките са популярна алтернатива за силови тренировки на традиционните щанги, дъмбели и съпротивителни машини.

Първоначално те са били използвани като селскостопански инструменти в Русия, но са преоткрити като тежест за упражнения, след като мъжете започват да ги използват, за да сравняват силата си.

Гирите – пудовки, използвани за упражнения, обикновено тежат между 1,5 и 45 килограма. Те могат да се използват самостоятелно за създаване на тренировка за цялото тяло или можете да изберете определени упражнения с тях, които да добавите към рутинните си упражнения.

Ако сме научили нещо от тенденциите за отслабване, рекламирани като най-важните, то е следното – „единственият най-добър метод за отслабване“ не съществува. В края на краищата всяко тяло е уникално и най-ефективният начин за отслабване е този, който е добър за вас. Въпреки това има формули, които промотират по-балансиран подход и не приравняват загубата на тегло и здравословното хранене с по-малко или ограничаване на храните, което ги прави по-устойчиви в дългосрочен план. Примерен случай – методът 5/25/25.

Често свързваме отслабването с изтощително броене на калории и забраняване на любимите ни храни. Ето защо, когато срещнем метод като 5/25/25, веднага наостряме уши. Диетолозите споделят, че това е страхотна рамка за използване, независимо дали за първи път започвате диета, или се опитвате да повишите нивото на вашето здравословно състояние. Това не е поредната модна диета. Методът 5/25/25 може да бъде липсващото парче от пъзела към желаното тяло.

Какво представлява методът 5/25/25

След като се сблъсква с ограничаването на определени храни и преяждането, фитнес треньорът и създател на метода, Джули Капозиело, започва да изучава колко е важно да захранва тялото си през целия ден и да го движи по начини, които я карат да се чувства добре. Преди да го кръсти със сегашното му наименование, Капозиело практикува принципа и започва да вижда реален физически напредък.

Цялата статия  четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase