Снимка: БГНЕС

Велислав Вуцов разкри добра новина за тежката си битка с диабета.

Спецът даде интервю за клубния сайт на неговия Янтра Габрово, в което благодари на всички, които са го подкрепили и се извини, че не е обърнал внимание на всички позвънявания и съобщение.

По думите му - той е развил тежката болест от нерви. Интензивното лечение, на което се подлага, дава резултат и Вуцов вече е "отлепил от дъното".

"Получих хиляди съобщения, не преувеличавам. Искам и да се извиня, че в първия ден, в който се разбра, че положението е тегаво, започнаха по 200 обаждания на час и спрях да вдигам. Оставих само телефоните на децата, на майка ми и на един приятел. Извинявам се, че не вдигах, но ми дойде дотук да обяснявам на всеки какво, как и що. Не ми беше леко - съжалявам, че не вдигах. Просто нямах сили да комуникирам с всички. Получих и много съобщения от непознати. Не мога да кажа, че съм се излекувал", заяви Вили Вуцов пред сайта на втородивизиония "Янтра" (Габрово).

"Периодът на лечение, ако дай Боже е сполучлив, ще е доста дълъг. Но е сигурно едно - че отлепих от дъното. Доста дълъг период бях на дъното. Доста дълъг период не се знаеше какво е - в смисъл точна диагноза. Накрая беше уловено това, което трябва. Започнах наистина да се подобрявам сега, но съм далеч да кажа, че ще бъда това, което бях.

Ще бъда с този ботуш поне два месеца, патерици и т.н., но подобрението е видно. Трябва да се ударя по главата, защото диабетът, който дълго време го оставих в себе си и не го лекувах, направи тези последствия. Когато се излекувам, трябва да овладея това нещо и да не го допускам да се случва това нещо. Не искам да съм в тежест на децата си, не искам да бъда съжаляван. Не съм умрял, не съм преритал, не обичам да съм в ролята на съжалявания и опявания. Моят диабет от нерви се получи", добави още треньорът.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase