Снимка: БГНЕС
fallback

Извършителят на катастрофата, в която загинаха Ани и Явор, е на свобода с мярка "подписка". На 4 юли 2023 г. Софийският градски съд е изменил мярката на обвинения за катастрофата на бул. „Сливница“ от „задържане под стража“ в „подписка“, съобщи БНТ.

Причината за това е, че Антонов е обвинен за престъпление по непредпазливост, за което по закон не може да бъде задържан повече от 2 месеца. Мярката е била гледана само 4 дни преди да изтече този максимален срок.

Съдът е преценил, че не са налице опасностите да се укрие или извърши престъпление, поради което е определил мярка „подписка“.

Прокуратурата не е протестирала определението на съда и то е влязло в сила незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Хрристо Иванов

преди 9 месеца

До Юрката Само не разбрах какво имаш предвид под съдебна реформа. Нали пак под диктовката на същите адвокати и НПО та ще се пишат законите и поправките на поправките. Нали пак под натиска на улицата политиците ще си правят PR.

51

Анонимен

преди 9 месеца

Какво не е ясно и защо не са го"пуснали" в затвора. Караш с два пъти над допустимата скорост. Убиваш двама на печеходна пътека. Какво като са изпили по една бира. Вървели са си нормално. Всичко друго е от значение колко ще лежи. Ами по закон веднага да е в кауша. Па ще питам адвоката дали ще протака и извършителя я ще си седи вкъщи, я ще се разхожда докато минат 4-5 години, на колкото и ще го осъдят!!!!! Я влезъл в затвора, я не.

50

Анонимен

преди 9 месеца

МАРКОВСКИ,,,,,ТРУПАШ ГРЕХОВЕ КАТО БАЩА ТИ !

fallback