Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Проучването на института Демоскопика показва, че поради инфлацията лятото на 2023 г. ще отнеме почти 4 милиарда евро повече от джобовете на туристите, отколкото през 2022 г.

Двигател за по-високите разходи за почиващите на море или на планина са преди всичко увеличенията на въздушния транспорт – над 3,5%, ваканционните пакети с 18% и услугите за настаняване с 13%, предаде кореспондентът на БНР.

Малък апартамент под наем за месец ваканция струва над 4000 евро, хранене в заведение – най-малко 50 евро на човек, на места, килограм сладолед стана 28 евро.

Сдружението на потребителите Federconsumatori отчита, че услугите за чадър и шезлонг в зависимост от местонахождението на плажа струват между 40 и 100 евро на ден и по 1000 евро на луксозните.

Куриозен е случаят с южната област Пулия, където за летуване според Асоциацията за защита и ориентиране на потребителите ADOC дневният минимум-максимум е между 160 и 500 евро.

Това обяснява понижения туристически интерес спрямо преди година и избора на други дестинации като Гърция и Албания.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

A какви са заплатите

преди 9 месеца

ТОВА все пропускате да напишете!

53

дедо Ташунко

преди 9 месеца

това не е вярно, често съм в Италия.

52

ЗЛОБЧОВЦИ

преди 9 месеца

тука в Маями е абсолютно БЕЗ ПАРИ.няма такива оградени зони и разни простотии.плаж колкото искаш 12 месеца в годината.няма сезон!кеф ти плаж,отивай когато щеш...а глупаците да плащат по 100 евро!!по-евтино ще им излезе да дойдат до Маями.

fallback