Снимка: БГНЕС

Снимка на президента на РС Македония Стево Пендаровски с убития бизнесмен Орхан Байрами, по-известен като Оки, скандализира обществото в западната ни съседка, предаде БГНЕС.

Оки и неговият приятел Сеад Слезович бяха застреляни вчера в Халкидики в местността Ханиоти. Двамата са били настанени в луксозния комплекс "Sunny Villas-Hanioti". Слезович е в много тежко състояние и в момента се бори за живота си.

По повод на снимката от кабинета на Пендаровски съобщиха, че "президентът се снима с всеки, който поиска".

Снимката, на която са Пендаровски и Орхан Байрами, е направена по време на предизборната кампания на македонския президент през 2019 г.

Още по темата
БГНЕС припомня, че още през 2019г. при публикуването на снимката имаше остри коментари, че "Пендаровски се снима с местни шерифи".

Гръцката полиция съобщи, че нападението е извършено от двама маскирани, които са избягали с мотоциклет.

39-годишният Оки се смяташе за неформален лидер на групировката "Дуканджик". Неговият близък приятел Йетон Криванева – Жила бе убит по сходен начин в старата част на Скопие преди известно време. Според гръцките медии Оки е собственик на казина и на завод за алкохол. Гръцките медии твърдят още, че "става въпрос за поръчково убийство, което е извършено от чужденци".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase