Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит днес, а друг е ранен, след като неизвестни нападатели открили огън по тях в луксозна вила в град Ханиоти на полуостров Халкидики, Северна Гърция, която те били наели за почивка, съобщи електронното издание на в. "Катимерини".

Както убитият мъж, на 39 г., така и раненият, на 45 г., са били туристи от Северна Македония, съобщава БТА.

45-годишният мъж е прехвърлен в здравния център в Касандра, а след това в болница в Полигирос. Той е в тежко състояние и с опасност за живота.

Според първоначалната информация от полицията 39-годишният мъж е идентифициран като собственик на казино в Северна Македония, където наскоро е бил застрелян и един от неговите съдружници.

Предполага се, че има връзка между двата случая.

Полицията издирва убийците.

Според македонски медии убитият е застрелян с над 20 куршума. Става въпрос за македонския бизнесмен Орхан Байрами, по-известен като Оки.

От македонското посолство в Атина потвърдиха информацията за инцидента и уточниха, че "гръцката полиция разследва случая". Външното министерство в Скопие съобщи, че " от полицията в Солун са информирани за стрелба срещу двама македонски граждани".

Гръцките медии твърдят още, че "става въпрос за поръчково убийство, което е извършено от чужденци". Гръцките сили за сигурност издирват извършителите на престъплението, се казва в официалната информация на вътрешното министерство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase