Снимка: Facebook
fallback

Полицията в Бургас разследва случай на брутално насилие над повалено момиче пред дискотека "Габана" в Слънчев бряг, станало в петък срещу събота в ранните сутрешни часове. Кадрите от грозната сцена бяха разпространени във Facebook и предизвикаха възмущение. На тях се вижда, че девойка лежи на земята по корем с белезници на ръцете, мобилният й телефон е на парчета, а мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус". В същото време на земята е повален и приятелят й, докато се опитва да й помогне. Охранителите не посягат на момичето, но единият от тях блъска момчето.

Говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева заяви, че самите охранители са подали сигнал на полицията, а видеото е запечатало момента преди да пристигне полицията. Снети са обяснения от тримата гардове на дискотета, както и от пострадалата. Нейният приятел обаче отказва да дава обяснения, уточни Рандева пред Dir.bg.

Няма данни за телесна повреда, е удостоверил медицинският преглед, който е бил направен веднага. Пострадалата не е подала и жалба по случая, уточни говорителят на полицията.

Двойката потърпевши са се озовали в дискотеката след употреба на голямо количество алкохол, като преди това са обиколили още две-три други заведения. Заради агресивно поведение, най-вече от страна на момичето, един от охранителите й е направил нееднократно забележка, а девойката е проявила агреси, като дори го е наплюла.

След това охраната я извела пред заведението, сложили са й белезници и са подали сигнал на тел.112. По закона за частната охранителна дейност те имат право да я задържат, докато дойде полицията, обясни Рандева.

И двете страни в инцидента са с полицейско предупреждение. Предстои изземване и на видеозаписите от околните търговски обекти. Усилията на полицията са насочени към установяване на мъжа със сивото горнище, който, както се вижда и на видеото, рита и удря момичето. Той обаче не е с униформа на охранител.

В понеделник предстои среща на разследващите в Районната прокуратура в Несебър във връзка с по-нататъшната работа по случая и изясняване на детайлите по инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 месеца

Защо свеалихте предната статия?

42

Анонимен

преди 10 месеца

До Истината в очите Не може да оправдаваш такива брутални действия. Вързали я на земята и я ритат в главата. Ако някой се държи лошо начина за справяне е да не му се обръща внимание и да се изолира от останалите, а не да го малтретираш. Ако е под въздействие на нещо и не се осъзнава, боя какво ще помогне. Ударите в главата може да доведат до дълготрайно увреждане на мозъка и гръбначни стълб. https://youtu.be/MCRSIIQ4Jhw

41

Истината в очите

преди 10 месеца

Именно заради такива правознаещи като коментиращите се налага подобен тип действия. Какво правиш човек който си надскача правата с наглост и арогантност с умисъл ,че не подлежи на наказанаие. Ето това се случва. Жените са по-големи провокатори дори и от мъжете залагайки на неприкосновеността на пола си.Не напразно има толкова агресия над тях :)

fallback