Снимка: БГНЕС

26 000 нарушения за две седмици е отчела контролната камера на столичния булевард "Сливница". Тя беше поставена след фаталната катастрофа, отнела живота на Ани и Явор, съобщават от БНТ

Вече 35-ти ден жители на района и близки на загинали в катастрофи протестират на мястото на инцидента. Според тях не се взимат реални мерки за войната по пътищата. Затова и днес бул. "Сливница" е блокиран.

Най-високата скорост отчетена е 167 км/ч, при ограничение от 50 км/ч. Хората са категорични, че протестите им ще продължат докато не видят реални мерки на пътя.

От инициативния комитет настояват за среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да му представят тяхната програма и техните идеи за ограничаване на войната по пътищата:

- Това е плод на високо изграденото чувство на безнаказаност у хората, незачитане на човешкия живот и затова сме тук, за да продължим с нашата непримиримост и хората да си дадат сметка, че тези безумия по пътищата трябва да спрат.

- От името на инициативния комитет искам да призовем новия министър на вътрешните работи за среща. Ние ще отправим чрез парламентарния контрол и чрез депутати въпроси и питания във връзка с пътната обстановка и мерките, които ще бъдат предприети. Бихме искали да проведем среща и с него относно оперативната работа на полицаите - как тя може да се оптимизира. Ние сме насреща с идеи и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase