Снимка: БГНЕС
fallback

Шофьор на линейка на "Спешна помощ" е бил пребит навръх Великден при опит да окаже помощ на ранено на пътя дете. Инцидентът е станал на пътя между селата Руен и Ябълчево.

Лек автомобил с 18-годишен шофьор блъска кон с каруца, в която е имало 8 годишно дете. Спешният екип се озовава на сигнала, но при опит да се окаже помощ на пострадалото дете негови роднини се нахвърлят върху шофьора на линейката с юмруци. На място се отзовават полицейски екипи, които произвеждат предупредителни изстрели. 43- годишният шофьор на линейка Реджеп Кадир е постъпил в държавната болница с опасност за живота, вече е в стабилно състояние.

"Получихме адрес, отидохме на ПТП. Имаше една блъсната каруца с някаква кола с пострадало 8-годишно дете. Имаше само някаква драскотина на главата си. Аз отидох да помогна на другото 18-годишно момче , пожълтяло беше, и изведнъж тълпата скочи върху мене. Не разбрах какво се случи, с две думи. Просто като цяло, защо съм му помагал на момчето. С нищо не съм ги предизвикал, даже не съм разговяла с тях", разказа шофьорът на линейката пред БГНЕС.

"Нанасяне на удари в областта на главата. В момента се уточнява дали има счупвания, но в момента нямаме данни за фрактура на черепни кости. Аз съм потресен от такива агресии , особено на медицински екипи , това не е за първи път в България, често се среща, заяви д-р Стефан Шишков, началник на отделението по "Неврохирургия" в УМБАЛ Бургас.

По случая са задържани шестима мъже, съпричастни към извършения побой, на възраст от 26 до 43 години, всички от с. Руен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Слава богу

преди 1 година

Очевидно положението вече е изтървано. Ножът отдавна е опрял о кокълът и го дълбае. Единствен държавен приоритет трябва да бъде смaзването на тая дивaшка измeт. Връщане на смъpтното наказание, на тежкия кaторжен труд, безкомпромисно унищожaване на всички незаконни кaтуни и развъдници, спиране на всякакви помощи за неграмoтни, неработещи и криминално проявени. Като не желаят да се трудят и да спазват законите, да мрaт от глад или в мините и каменоломните. Никаква милост не трябва да има.

40

Анонимен

преди 1 година

Тълпата му е скочила, защото е пренебрегнал малкото дете от етноса на тълпата и е тръгнал да помага на младежа - шофьор от своя турски етнос. Не е било случайно и непредизвикано нападение, а незабавно наказание за вземане на страна. Получол е тупаника, вместо младия шофьор.

39

Да

преди 1 година

Отново твърдя, че ромите ще бъдат екзекутирани публично заради нападение над чистокръвен гражданин на Република България от турски произход.

fallback