Снимка: БГНЕС
fallback

Доживотен затвор без право на замяна получиха двамата мъже, признати за виновни в спомагане на осъществяването на терористичния акт на летището в гр. Бургас, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Доживотен затвор без право на замяна получиха австралийския гражданин М.Ф. и канадския гражданин Х.Х, признати за виновни за спомагане на осъществяването на терористичния акт на летището в гр. Бургас. При атентата, извършен през 2012 г. година, бе отнет живота на един български и петима израелски граждани, а повече от 40 души бяха ранени. Престъплението е без аналог в България през последните над 90 години.

Прокуратурата полага всички усилилия, използвайки и методите на международното правно сътрудничество и помощ, да открие осъдените лица, които да бъдат установени и предадени на българските власти за изтърпяване на наказанията им.

Присъдата, постановена по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас, е окончателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Да,

преди 1 година

задочно. Ще хванат ги хванат на св. Мукавей.

18

Shshshshsh

преди 1 година

Пак на умрел нож вадите, тия помагачи нито ще ги видите нито нищо.

17

Анонимен

преди 1 година

Чакащият групата туристи на излизане и интересуващият се от полета имал ли закъснение,и от продължителното чакане му омръзнало да стои в залата за очакване на пътници с готова бомба заредена в туристическа раница на гърба му,че излязъл да ги чака направо на автобусната площадка за очакващи туристически групи пътуващи по назначение без групови съпровождащи лица от туристически агенции поемащи ги от летището до хотела за настаняване как му бе името щом на взривили те го от страни/баира били такива

fallback