Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение, предаде Ройтерс.

Oще по темата
По-рано днес назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Президентът каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение“, каза още украинският държавен глава.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Лайномет

преди 1 година

*** съм ви на вагнер-овците! *** съм ви на руската армия! *** съм ви на знамето! *** съм ви на герба! *** съм ви на Червения площад! *** съм ви на мавзолея! *** съм ви на мyмиятa в мавзолея! *** съм ви в ycтитe pycopoби!!!

201

Анонимен

преди 1 година

Пиша от Соледар. Бием ги яко мижиците. Даже началниците им не се обаждат за Груз 200. Оставят ги като тор за бъдещотот слънчогледово поле.Поздрави на Копейкин ае бегам да паля HIMARS-a

200

Анонимен

преди 1 година

Не знам Зешенско ... Дриго виждам от клипове и прочие.

fallback