Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Южна Корея е вдигнала във въздуха бойни самолети и щурмови хеликоптери и е произвела предупредителна стрелба, след като севернокорейски дронове са нахлули във въздушното ѝ пространство днес, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейските въоръжени сили.

Oще по темата
Южна Корея е установила, че дроновете са дошли от Северна Корея, прекосявайки т. нар. военна демаркационна линия между двете страни. Те са били засечени в небето над град Гимпо в западната част на Южна Корея около 10:25 местно време, съобщиха въоръжените сили.

Лек щурмови самолет Кей Ей-1 се е разбил малко след като е излетял от базата си, за да противодейства на дроновете, каза служител от южнокорейското министерството на отбраната. Двамата пилоти са успели да напуснат самолета, преди той да се разбие и са откарани в болница.

Министерството на транспорта на Южна Корея съобщи, че по молба на военните са били временно спрени полетите от летищата в Инчон и Гимпо. Полетите са били преустановени за около час и летищата вече отново работят, каза служител от министерството.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Абе тия нали пасяха трева,от къде накъде имат и дронове?

17

Вайко

преди 1 година

Е то.Лудите по света са няколко човека на ръководни постове и все се захващат да бутат икономики десетки пъти по силни от собствена си.Каква технология ще има сев.Корея да прави Дронове /е може би ще продава на Путин,/която е на светлинни год от Ю.Корея дронове с мотори от дърворезачка като Иранските в Украйна дето ги бутат 97% .нещастни Корейски,Руски народи Съсипахте братска Украйна но тя ще се управи Вие Не.А Корейските комунисти вече никой не ги иска и Китай им се присмива.на немотията.

16

Анонимен

преди 1 година

Украинците свалиха тонове ирански дронове! Съветската армия е свалила само няколко Байрактара! Резилът на камунизма се вижда чак от Космоса! Кога ли българските шумкарчета ще забележат този неуспорим факт?

fallback