Снимка: БГНЕС/EPA

Петте най-влиятелни вестника в света призоваха американската държава да свали обвиненията към Джулиан Асандж.

Това са изданията Ню Йорк Таймс, Гардиън, Льо Монд, Шпигел и Ел Паис. Те подкрепят позицията на Асандж.

Основателят на Уикилийкс стана източник на най-голямото изтичане на секретна информация в историята. Това доведе до директни обвинения от САЩ, които могат да доведат до огромна присъда.

Още по темата

Самият Асандж години наред се укриваше в еквадорското посолство в Лондон. Преди няколко години обаче страната свали своята подкрепа и той беше задържан от британските представители.

Великобритания даде разрешение за неговото предаване на САЩ. Редица правозащитници се обявиха срещу това решение.

Международни медии също настояват, че неговите действия са били оправдани.

Коментари Напиши коментар

9

Протестър

преди 2 месеца

Ассандж, разбира се, е Герой. Той е англосаксонско чадо - те са си го отгледали, тяхно е правото да си го "колнат" за пример на себеподобните. Австралия никога не си помръдна пръстта да му помогне, камо ли да го спаси. Ашколсум, англосакси! Ама Сноудън не е вчерашен, а - духна ви хитро под опашката, демонкратски лицемери.....

8

Алиян Хасандж

преди 2 месеца

Когат Путинягата освободи Навални, тогаз Байдънагата ше освободи Асандж. Хората и обществата вече са апатични мизерници както в Америка, така и в Русия. Ето пример : През 30-те години на миналия век (около 1930) работниците са протестирали за 8 часов работен ден в Америка. В резултат на тая борба е първия Кодекс на труда в Света изобщо.Сега 90 процента от работодателите принуждават работниците по цял свет да работят между 9 и 12 часа и...никой не реагира.

7

Анонимен

преди 2 месеца

*** тва и вестници ли са останали и "независими" мисирки ли са останали, тва не го вервам)))