Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС.

Oще по темата
Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради, посочва агенцията.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински атаки в Херсонска област. По линията на бойните действия няма голямо струпване на украински войски, заяви днес зам.-губернаторът на района Кирил Стремоусов.

По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с малки групи - роти от по 100 бойци с по пет танка, опитвайки се да открият слаби места в отбраната на руските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, съобщи от своя страна украинският генерален щаб, цитиран от Укринформ.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 1 година

Смърди до Варна на пържени руски фашисти и изгорели чеченски къдрици!

97

Активист БСП(к)

преди 1 година

Нищо не могат да прихванат руснаците, това са лъжи. Колкото до смешните заявления на Генералния щаб те и атаката срещу Черноморския флот миналата седмица нарекоха терористичен акт. Каква по-легитимна цел по време на война от боен кораб на противника? Все едно Хитлер да беше нарекъл Сталин терорист защото атакува Вермахта. ГолемиМалоумници, станаха за смях пред целия свят.

96

Анонимен

преди 1 година

До БобиРуска подлого, ако зелените човечета дойдат в България ти ще подсмърчаш от кеф докато обладават жена ти, нали? Гнус ме е от вас!

fallback