Снимка: БГНЕС
fallback

На 6 години и половина затвор бе осъден Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Това реши Софийският апелативен съд.

Така бе отменена оправдателната му присъда, получена на първа инстанция, съобщава "24 часа".

Убийството стана на 2 юни 2015 година, а Матев бе задържан през февруари 2017 г. Тогава той бе с променена външност. За убийството подробно разказа пред разследващите братът на Матев - Марсел. Той казал, че Йоан му признал за убийството. Посочи и шахтата, където е изхвърлен ножът.

Йоан бе признат за виновен за умишлено убийство, но не и за такова по особено мъчителен начин, каквото обвинение имаше. Максималното наказание за члена от Наказателния кодекс, по който бе осъден Матев, е 9 години. Причината е, че по време на убийството той е бил непълнолетен.

Присъдата не е окончателна. Йоан остава с мярка за неотклонение подписка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Брат му от къде знаеше къде е ножа. Щото който и да попитат ако не знае къде е ножа и бой да му ударят - нямя да го покаже.Правете си изводите. Жалко за това момче - убитото

24

Анонимен

преди 1 година

Всеки си получава заслуженото.Бог има и от Бог да ви е страх. Жалко за Георги Игнатов, той не е заслужил такова зверство.6 години е нищо за това деяние...

23

Обективен

преди 1 година

Пак ще го оправдаят на следваща инстанция - адвокат му е Ина Лулчева,която май няма загубено дело. Явно има много силни хора измежду съдиите за приятели.

fallback