Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Украйна се закани, че ще отмъсти за руските ракетни атаки, поразили тази сутрин украински градове.

Още по темата
"Има жертви сред хората и разрушения", написа ведомството в профила си във "Фейсбук" и добави: "Врагът ще бъде наказан за нанесените болка и смърт на нашата страна! Ние ще отмъстим!".

Украинската армия съобщи, че тази сутрин Русия е изстреляла 75 ракети по територията на Украйна. Системите за противовъздушна отбрана са свалили 41 от тях, предаде Укринформ.

Високопоставен приближен на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че ракетните удари на Русия днес срещу градове в Украйна означават, че "руският въпрос" трябва да бъде решен със сила, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Страхливците се сражават с игрища, деца и хора", написа в социална мрежа Андрий Ермак, началник на президентската канцелария.

"Това е пореден сигнал за цивилизования свят, че руският въпрос трябва да бъде решен със сила", добави Ермак.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба каза, че днешните руски ракетни удари в Украйна са показали, че президентът Владимир Путин "е терорист, който води разговора с ракети".

"Множество руски ракетни удари в цяла Украйна. Единствената тактика на Путин е терорът срещу мирни украински градове, но той няма да пречупи Украйна. Това е и неговият отговор на всички умиротворители, които искат да говорят с него за мир: Путин е терорист, който води разговора с ракети", написа Кулеба в "Туитър".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase