Снимка: БГНЕС
fallback

Двама братя се събраха отново, обединени от своята скръб. Кралските анализатори с облекчение видяха принца на Уелс и херцога на Съсекс да стоят един до друг още веднъж, докато скърбят за смъртта на любимата си баба.

Изминаха бурни две години, откакто Хари и Меган се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство, като за разрива в семейството се спекулираше усилено в обществеността и медиите.

Вчера видяхме двамата – заедно с други членове на семейството – да вървят пеша зад ковчега на кралицата, докато процесията си проправя път през улиците на централен Лондон до Уестминстър Хол. Бе мрачен момент, когато градът замлъкна, а единствените звуци бяха звънът на Биг Бен и топовните салюти в Хайд Парк.

Източник ексклузивно заявява пред CNN вчера, че братята са вечеряли заедно с други членове на кралското семейство в Бъкингамския дворец, след като ковчегът на кралицата пристигна от Шотландия.

Самолетът, превозващ нейния ковчег, се превърна в най-проследяваният полет досега, според авиационния уебсайт Flightradar24.

Вчера не бе първият път, в който видяхме Уилям и Хари заедно след смъртта на кралицата миналата седмица. В събота към тях се присъединиха съпругите им Катрин и Меган. Те отидоха да разгледат поднесените цветя и послания пред портите на замъка Уиндзор.

Викове избухнаха сред кралските фенове, когато четиримата се появиха, като мнозина се надяваха смъртта на кралицата да проправи пътя за помирение между братята.

Съвместната поява на Уилям, Хари, Кейт и Меган беше изненадваща и не бе обявена предварително. Това беше първият път, когато бяха видени заедно след празненствата по случай платинения юбилей на Елизабет II през юни.

Oще по темата

Въпреки че е добре известно, че между братята има напрежение и не знаем доколко проблемът е разрешен, очевидно той е коригиран до известна степен, за да могат те отново да се появяват заедно публично.

Принцът на Уелс е протегнал маслинова клонка към Хари и Меган, като ги е поканил да се присъединят към него и съпругата му час преди разходката да се състои. Кралски източник твърди пред CNN, че Уилям смята, че това е важна проява на единство в невероятно труден момент за семейството.

Докато "Великолепната четворка" – както британската преса по-рано нарече квартета – приветства тълпите, Хари каза на членовете на обществеността, че "без значение в коя стая на замъка се намирате", присъствието на кралицата все още може да се усети. "Тя беше страхотна баба", добави той.

Във вторник, когато слънцето залезе в Единбург, най-дълго управлявалият британски монарх напусна Шотландия за последен път. Това е страна, която Елизабет II обожаваше и място, където тя често можеше образно казано да остави короната настрана за кратко и просто да бъде семейният матриарх, далеч от общественото внимание.

По-рано във вторник крал Чарлз III посети Северна Ирландия, продължавайки обиколката си из нациите като нов монарх. По време на посещението той пътува до замъка Хилсбъро, където се срещна с политически лидери и говори за приноса на майка си към мирния процес. Той я нарече "блестящ пример" и обеща да продължи "да се стреми към благополучието на всички жители на Северна Ирландия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Алекс

преди 1 година

"Хари и Мегън се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство." Какво работят?

13

Анонимен

преди 1 година

Страна която ни е донесла най много нерпиятности и ни имат за стадо овце я боготвори нашита преса - за тях ние сме хора от 4 (четвърти сорт и всичко е нета ) а те техи които зародиха фашизма в света (те и научиха Хитлер за ФАШИЗМА !!! ЗАЩОТО те са паписали и първите материали за пресходството на отделна нация относно другите нации и народи ! При тях се роди фашизма разделение света на хора от различе сорт ! Колко е тъпо когато не си чел истрията на света ! Значи и ще ни имат още за овце!

12

Балдъзов

преди 1 година

Плешифко да не би да е изплющялл балдъзата?

fallback