Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Три руски ракети поразиха централната част на украинския град Виница, убивайки 12 души, включително малко дете, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от украинските спешни служби.

Oще по темата
При атаката също така са били ранени 25 души.

Началникът на националната полиция Игор Клименко, позовавайки се на предварителна информация, съобщи, че ракетите са поразили офис сграда и са нанесли щети на намиращи се наблизо жилищни сгради, след което са причинили огромен пожар, който се е разпространил в паркинг и опожарил автомобили.

"Има ранени и загинали, сред тях и малко дете", написа в "Телеграм" украинският президент Володимир Зеленски. "Какво е това, ако не откровен терористичен акт" попита той.

Руското министерство на отбраната засега не е коментирало съобщенията от Виница. Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, отрича да взема умишлено под прицел цивилни.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 1 година

Ударили са не просто "офис сграда", а ДОМА НА ОФИЦЕРИТЕ, където е имало разположени войски. Има снимки и доказателства, за който знае да търси. Според вас в Дома на офицерите само дечица играят... Лъжливи, предателски, продажни медии

49

Анонимен

преди 1 година

Не са 12, доста повече са поне 2-3 пъти. Когато си безпомощен като велика Русия прилагаш терор върху цивилното население като отмъщение за унищожаването на десетки руски складове с муниции, казарми и щабовете на 2 дивизии. Ваближава времето когато ще обявят Русия за държава терорист.

48

Анонимен

преди 1 година

Ударена е "офис"сграда!!!!! Айде бе! Да не би в нея отново да е имало чиновници с маскировъчни облекла? За детето, ако въобще има такова, да се проверят обстоятелствата. Да не е било при батковците, да им разглежда "играчките". И предишната сграда, дето я обявиха за жилищна се оказа общежитие на азовци. За моловете да не говорим. В интервютата самите украинци казват, че са складове за оръжие.

fallback