Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията на металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, след като на стотици украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре, бе наредено да прекратят съпротивата, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Една част от войниците обхождаха комплекса на стоманодобивното предприятие и покритите с развалини пътища наоколо с минотърсачи, а други военни проверяваха под различни предмети за заложени взривни устройства, се вижда на видеокадри от комбината.

"Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, докато блокирахме врага. Така че ни предстоят около две седмици работа", каза руски войник, представил се единствено с бойния си прякор "Бабай".

В петък Русия обяви, че и последните украински бойци, защитаващи "Азовстал", са се предали. Тази информация не е потвърдена от Украйна, но командир на едно от украинските подразделения в комбината съобщи във видеозапис, че на бойците е било наредено да прекратят съпротивата. Украинските войници, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на руските и проруските сили, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

До смешни руснациA дали имаш толкова голяма стъпало? Да не те отнесат нанякъде като пробваш да ги стъпчеш..... Те мнозина се опитаха да ги тъпчат, ама бая какалашка изядоха. И да знаеш - известен си и чакай...

28

IQ 3.14

преди 2 години

До късата паметтва ше е след войната, лелка нелка и камелка ше сричат пред посланика "ам то така ни ги пускат от бта", "те коментарите потребителите ги пишат" и прочие. горе доле като "ние не знаехме, тръгнахме на учение па тя ква стана"

27

късата памет

преди 2 години

Искам да напомня на кремълските разпространители на фалшиви новини, че след като са правзели завода е редно да покажат , прилепите убийци, тайните лаборатории, ядрените оръжия, извънземните, натовските генерали и хилядите натовски войници, които им се привиждаха в последните 2 месеца. Ако съм пропуснал някоя от измислените опорки моля за извинение.

fallback