fallback

Маскирани пребиха и ограбиха 77-годишен мъж във виденското село Карбинци. По думите на пострадалия четирима маскирани мъже нахълтали в дома му и го вързали с въжета за леглото. Инцидентът става около 1 часа сутринта в понеделник.

Нападателите се прегрупират и докато единият връзва краката на бай Иван за леглото, другият го души, а други двама претърсват къщата.  Обирджиите взимат около 40 хиляди лева, които били сложени в чантичка и избягали, а дядо Иван успял да си отвърже краката и потърсил помощ при съседите.

Те повикали сина му, който е кметски наместник в Карбинци.

Семейството на 77-годишния Иван твърдят, че обирджиите са влезли през задния двор. А от там изходите са десетки - както през изоставена къща, така и през улицата, която води към реката.

Внучката на Иван предполага, че е замесен жител на селото, който е добре познат на полицията.

"Този се занимава с това, хваща такива хора и ги кара да обират възрастните и да ги плашат", коментира внучката Мариела.

Това не е първият обир в семейството на 77-годишния Иван Иванов. Преди две години от къщата на сина му отново е взета внушителна сума пари. И към този момент извършителите се издирват.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

???

преди 2 години

Защо Бай Иван спи с чантичка с 40 бона до леглото ? Да не е като Б.Б??? И от къде са разбрали тея обирджии че Бай Иван има 40 бона ?!?!?!?

34

Анонимен

преди 2 години

Откъде тоя има 40 бона? За какво са му? И защо не са в банка? Безумие! Десети свят! Разбирате ли, че в Африка има повече цивилизация отколкото тука, хората са диваци и затова законите на джунглата ги застигат!

33

Анонимен

преди 2 години

Много ми е кеф, щом ги мушат по дюшеците, вместо да ги дадат на внуците си! Той бездруго нямаше да ги похарчи докато не пръсне!

fallback