Снимка: Facebook
fallback

За дни във Facebook се появиха множество български групи и страници, в които се призовават хората да помогнат с каквото могат на украинските бежанци.

В повечето вече има хиляди души и всеки е готов да протегне ръка: от дрехи, храна и транспорт до безплатно даване на жилища, бунгала и къщи на село.

Най-големият призив за помощ идва от майките с деца, които търсят спасение извън пределите  на родината си и са тръгнали буквално с една раница на гръб.

За по-лесно оказване на помощ, администраторите на групите или се свързват с вас или призовават да се слагат хаштагове, в зависимост от нуждата. Най-популярни са #жилье, #подслон, #одежда, #храна, #транспорт,  имена на градове в България и др.

Ето и част от най-популярните групи, за всеки желаещ да помогне:

Допомога українським біженцям в Болгарії/Помощ за украинските бежанци

БЪЛГАРИ И УКРАИНЦИ ЗА /ДОПОМОГА И ПЕРЕМОГА/ УКРАЙНА

Болгарія-Україна туди-сюди. България-Украйна натам-насам

Помощ за българите в Украйна

Да си приберем българите от Украйна и бесарабските българи!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анон лол

преди 2 години

Ем...гледам българският народ и си мисля тъпеят ли или са си пропили мозъчетата хорицата. Толкова жалки и ничтожни, все още поробени и озлобени от османската напаст,че кой ви спаси- Сащ?Нато? Не сладури мои Русия ви спаси, а вие сте все недоволни с нещо,а какво?! Ако мсилите,че нато ще ги интересува България,жестоко се лъжете,свалете си розовите очилца и вижте какъв жалък,размазан,озлобен народец сме се превърнали. Линее нашето поколение!!!Тъй Украйна е тръгнала със фашизм и вие ли сте натам?

36

!

преди 2 години

Ето им го отговора на руските политици дали българите са гостоприемен народ.....Истината е, че след Освобождението България никога не е била агресор и не е започвала война....още по-вярно е, че колкото пъти се е налагало да се бием за родината, толкова пъти е ставало страшно за противника. Питайте сърбите как се молеха на Австро-Унгария да спре България. И през ВСВ сме направили немислимото и сме дали твърд отказ да си изпратим евреите в лагерите...Такива новини искам да чета, имаме cърца!

35

Анонимен

преди 2 години

Булгариян тупунгерен

fallback