Снимка: БГНЕС
fallback

Мъж предизвика смут по време на седмичната публична аудиенция на папа Франциск в сряда, предаде Франс прес.

Той крещял несвързани нападки към Католическата църква и нейния предстоятел, пише БТА.

"Църквата не е това, което иска Бог", извика на английски мъжът на видима възраст около 40 години няколко минути преди края на аудиенцията в зала "Павел Шести" във Ватикана.

Той говори също на испански и италиански и изглежда се изказа по въпроса за носенето на предпазни маски.

Папата продължи аудиенцията си, докато мъжът бе отвеждан извън залата, без да се съпротивлява, от представители на ватиканската жандармерия и един швейцарски гвардеец.

"Бог не те признава, Отче, ти не си крал", извика за последно мъжът.

"Чухме преди няколко минути един човек, който викаше, който сипеше укори, който имаше проблем - не знам дали физически, психически или духовен, но той е един от нашите братя в затруднение", реагира папата, който вероятно не чу какво говори мъжът.

"Искам да завърша, като се помоля за него, за нашия брат, който страда. Бедният, той крещи, защото страда. Има нужди. Да не бъдем глухи за нуждите на този наш брат", каза Франциск и прикани присъстващите да се помолят за изведения от залата мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Несвързани крясъци ли, като гледам, човека си е казал истината.Чест прави на православната църква, че се изказа, че въпроса с маските и ваксинирането трябва да остане въпрос на свободен избор а не въпрос на хитлеристки и ленинистки изцепки на папи марксисти, откровени сталинисти и на всякакви трансхуманистични *** на Мъск и Гейтс.В нашите дни борец за свобода ли си или те обявяват за луд или за терорист, не че учителите на днешните тоталитарни мишки не правеха преди същото.Аман

40

Фен

преди 2 години

"Той крещял несвързани нападки към Католическата църква и нейния предстоятел, пише БТА."--- И защо сте публикували само добре свързаните му логични нападки срещу папата марксист?? А не сте публикували НЕсвързаните му нападки? За да се убедим че човека не у ред! Пък и от написаното четем само за нападки срещу папата а не срещу църквата. И само жалките думи на папата. Поправете си статията !

39

Весо

преди 2 години

Има си мнение човека, що да са несвързани нападките му. А църквата направо си прави шамански ритуали - но с ЦЕНОРАЗПИС.

fallback