Снимка: БГНЕС
fallback

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров коментира и случаят с починалото 5-годишно дете в столична болница, предаде БНР.

Oще по темата

По думите му, не е изолиран патологичен менингокок нито при момченцето, нито при контактните му лица, каквато е била първоначалната диагноза.

Според Кацаров, има съмнения за менингококов сепсис. По-късно днес трябва да излезе докладът на РЗИ с резултати от всичките проби.

Както Dnes.bg вече писа, на 1 декември стана ясно, че в детска градина в София е регистрирано огнище на менингит. Няколко деца и двама възрастни са дали положителни проби. Направено е масово изследване в градината.

Според специалисти, тежките случаи се развиват много бързо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

А дали е така

преди 2 години

"Един професор не се намери да каже, че менингококовата бактерия не е патогенна, а е част от нормалната флора на назофаринкса, тоест, в голяма част от хората тези бактерии си живуркат мирно и тихо без да правят бели."===В назофаригса може и да си живеят мирно,ама като ровичкаш склечки дълбоко вноса може и да ги вкараш там,където вече не само правят бели ами и убиват.И това е скрито зад безобидното понятие "тест".

37

Ц

преди 2 години

Може да има и вирусен менингит - той също протича бързо! Ако няма изолиран менингокок, тогава по- вероятно е от вирус! На моя колежка съпругът й почина на 46 години - полицай, от Грипен менингит преди ковида!

36

И как

преди 2 години

КАК ЩЕ ИМА МЕНИНГОКОКОВ СЕПСИС БЕЗ ДА Е ИЗОЛИРАН МЕНИНГОКОК ? !

fallback