38

А дали е така

преди 2 години

"Един професор не се намери да каже, че менингококовата бактерия не е патогенна, а е част от нормалната флора на назофаринкса, тоест, в голяма част от хората тези бактерии си живуркат мирно и тихо без да правят бели."===В назофаригса може и да си живеят мирно,ама като ровичкаш склечки дълбоко вноса може и да ги вкараш там,където вече не само правят бели ами и убиват.И това е скрито зад безобидното понятие "тест".

37

Ц

преди 2 години

Може да има и вирусен менингит - той също протича бързо! Ако няма изолиран менингокок, тогава по- вероятно е от вирус! На моя колежка съпругът й почина на 46 години - полицай, от Грипен менингит преди ковида!

36

И как

преди 2 години

КАК ЩЕ ИМА МЕНИНГОКОКОВ СЕПСИС БЕЗ ДА Е ИЗОЛИРАН МЕНИНГОКОК ? !

35

шмatka

преди 2 години

А бе, каца как не е изолиран патоген, а пък детето взело ,че умряло!?? Нещо в последно време с различните болести от ковида ни менкате и олеквате като детски балончета с лъжите си!! Я се вземете на сериозно,кажете истината за възникналия проблем с менингита,който е нещо много по-страшно и сериозно от фалшивия ви ковид!

34

До 38

преди 2 години

не, не бъркате- патогенен= пораждащ болест/страданиепатология- изследване на болестите патологичен- свързан с патологията

33

Анонимен

преди 2 години

Не се ли казва "патогенен"? Патологичен е от другата страна на барикадата? Или бъркам?

32

Анонимен

преди 2 години

До 9 .... Оказва се, че ако не си съгласен детето ти да ходи при повишена заболяваемост на училище те изнудват да се съгласиш, защото иначе то остава в къщи, а другите се връщат. -----///------- Амааа... ти искаш да спрат всички,да не ходат на у-ще, само защото те е страх да пуснеш твоето ли?

31

Програмист

преди 2 години

Умряло е от Ковид. Менингита е само придружаващо заболяване. Лека му пръст горкинко...

30

Анонимен

преди 2 години

Бактериите от групата Neisseria, както много други микроорганизми, могат да бъдат два вида- патогенни или непатогенни. Възможно е и една невинна бактерия да се промени в патогенна. Всичко зависи от генната експресия, а тя-от условията на средата/организма.

29

Анонимен

преди 2 години

Внимавайте с декларациите!Не подписвайте!Така си мият ръцете.А родителите или ще позволяват интервенции над децата им,или ще поемат цялата отговорност над това,че детето им не учи присъствено,или въобще.КАПАН!

28

Анонимен

преди 2 години

Важното е зелен сертификат да има да мотивираме робите да си бият отрова,а че некво дете починало...подробност!!

27

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен: То ако питаш мангъра или кацъра .... може да ти кажат ,че дори не съществува такова нещо като менингит или ако има нещо е просто сезонно и до края на декември 2020-та ще отшуми :)

26

Х

преди 2 години

Фактът, че нищо не е изолирано, а детето починало с картина на сепсис, насочва за менингококов менингит, к. протича много бързо и тежко. За да се изолира менингокок трябва са се направят няколко посявка ex tempore до леглото нах болното дете.

25

Анонимен

преди 2 години

Абе циркаджии! В главите ви е само КОВИД и PCR тестове! Един професор не се намери да каже, че менингококовата бактерия не е патогенна, а е част от нормалната флора на назофаринкса, тоест, в голяма част от хората тези бактерии си живуркат мирно и тихо без да правят бели. В редки случаи като този причиняват менингит, който се развива с часове и нелекуван навреме е почти винаги с фатален край! И в тази КОВИД истерия симптомите много лесно могат да се объркат!

24

Анонимен

преди 2 години

covid?

23

Ямболски цървул

преди 2 години

Има една дет метал група,която се казва-ДЕТ. Имат една песен,която се казва- ФИЛОСОФЪТ.

22

Мда

преди 2 години

Човек, който няма никакви угризения си е винаги усмихнат.

21

Анонимен

преди 2 години

Не го чувам Кунчо да се изкаже по въпроса. А бе къде е тоя човек? От понеделника е на работа, а никъв го няма по медиите. За един приятел питам, че се интересува къде ни е главния здравен държавен инспектор. Би си 100 инжекции и изчезна яко дим. Тук го видяли, там го видяли, а пропагандистките медии хич не го показват. Сигурен съм, че ако можеха веднаха щяха да го развеят като флага на Кромид революцията.

20

Право в целта

преди 2 години

Патологичен менингокок не е изолиран. А ковид-19 изолиран ли е, другарю Лопатко Фурнаджийски??? Всъщност неотдавна Столична РЗИ и МЗ бяха отговорили, че ковид-19 не е изолиран!!! Това означава, че всички вие сте за Белене!!!

19

До 13

преди 2 години

"Интересно, как може менингококов сепсис да се получи от непатогенен менингокок? Продължаваме да пренаписваме биологията." ххххххх Ми то скоро и болестите ще бъдат обявени за непатологични изменения в организма и биопроцесите. Просто така, болен си. Без симптоми. Без патогенеза.