Снимка: БГНЕС
fallback

Посланикът на България в Украйна бе извикан от украинското външно министерство, съобщават от Ройтерс.

Причината е изказването на президента Румен Радев относно Крим по време на дебата с проф. Анастас Герджиков.

По време на дебата, проф. Герджиков се обърна към държавния глава: "Не чух какъв е Крим?."

"В момента е руски, какъв да е?", отвърна Радев.

"Като държава от ЕС България твърдо не признава анексията на Крим", е позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров.

"Разглеждаме този акт срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна като нарушение на международното право със сериозни отражения върху стабилността в Черноморския регион и международната сигурност."

Украинското външно министерство заяви, че очаква Радев да си вземе назад думите, които според ведомството са в разрез с "официалната позиция на София в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава в нейните международно признати граници".

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

434

Анонимен

преди 2 години

УКРОПИ, АКО В РУСИЯ НЕ БЕШЕ ДОСТА ПО-ВИСОК ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ХОРАТА НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ РУСИЯ,У А ДАЖЕ ОТ РЕСИЯ ЩЯХА ДА ИСКАТ ПРИ ВАС... НА СЕВЕР РУСКИ ГРАД ИСКА ДА МИНЕ КЪМ ЛИТВА...

433

Анонимен

преди 2 години

Ние пък настояваме Украйна да върне отнетото от хунташите там право на българите да изучават майчиния си език, и отнетото право на 20 милиона рускоговорящи да изучават майчиния си език. ЕТО ТОВА Е ПОТИСНИЧЕСТВО, ХОРАТА ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИ ИМАТ ПРАВОТО ДА ИЗУЧАВАТ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК И ВСИЧКИ ДРУГИ ЕЗИЦИ СВОБОДНО ГОСПОДА УКРАИНСКА ВЪРХУШКА НАЧЕЛО С ПРЕЗЕДЕНТ АЛА КОМИКА СЛАВИ ТРИФОНОВ. УДАРИХТЕ ДЪНОТО.

432

Арести за диверсанти

преди 2 години

ALO AMAN BRE..Киев е ОКУПИРАН ЛСЕД НАГЛО ПРЕСТЪПНА ДИВЕРСИЯ 2014 година за която предупредихме писмено още 2012.Украйна е поробена от НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДИВЕРСАНТИ !УБити са Жестоко десетки хиляди НАШИ БРАТЯ ТАМ ВКЛ В КИЕВ И ДОнбас.Виновните длъжностни лица още са живи и получават милиони ограбени от народа на Украйна.

fallback