Снимка: БГНЕС
fallback
Реконструкция на лицето на 5 500-годишен "изненадващо бял" мъж, който бе намерен близо до Стоунхендж, предизвика дебат в мрежата.
 
Въпросният модел е направен, след като в близост до скалния паметник, който е с около 500 години по-млад от мъжа, според съдебни доказателства са намерени останки на неолитен мъж, на възраст между 25 и 40 години, пише БГНЕС.
 
Потребители в Туитър повдигнаха на въпрос расовите пристрастия на човека, направил реконструкцията, тъй като мъжът има светлокафява коса, къса брада, тъмнокафяви очи и бледа кожа.
 
Реконструираното лице е изложено през 2014 г. в Центъра за посетители на английското наследство Стоунхендж, но е споделено от Алисън Фиск едва на 30 септември.
 
Тя пише: "Лицето на" човек от Стоунхендж ". Съдебно-медицинска реконструкция на неолитен мъж, роден преди около 5500 години и погребан в дълга могила близо до Стоунхендж. Той е живял в района преди построяването на каменния кръг. Дългата могила е изкопана през 1860 -те години".
 
Един потребител казва: "Изненадващо бял, като се има предвид генният вариант SLC45A2, не се издигна до забележима степен до преди 5800 години - поставя под въпрос пристрастията на автора на реконструкцията."
 
Друг прави следния коментар: "Съгласен съм със структурата на лицето, но цветът на кожата и косата изглежда доста расов. Бих искал да видя някакви доказателства, насочени към това да е толкова бял."
 
Докато друг добави: "Колко е чисто спекулативно? Предполагам, че има някои догадки за цвета на косата и очите въз основа на вероятностите, които правят това доста близко. Линията на косата?
 
"Предполагам, че това би било чисто предположение и това, което виждаме, е избор, който най -добре отразява възрастта му, отколкото увереността."
 
Друг потребител коментира публикацията: "Брадата и косата му биха били по-светли и по-гъсти, за да преживеят студа. Очите му вероятно биха били по-светли, за да отразяват снежните отблясъци. "
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback