Снимка: БГНЕС
fallback

33-годишна жена е починала пред интензивното отделение на болницата в Монтана. Трагедията е станала в сряда, информираха от болницата.

От там допълниха, че директорът на лечебното заведение е наредил да се извърши проверка по случая.

Жената е дошла в лечебното заведение в тежко състояние. Преди това й е направен PCR тест, а резултатът бил отрицателен. Въпреки това при пристигане в болницата е насочена към инфекциозното отделение. От там я препращат отново към реанимацията, където е починала, пише БТА.

Oще по темата
Младата майка имала затруднено дишане от седмица. Тя е била прегледана от кардиолог и специалист по белодробни болести, който предписал лечение с антибиотици. На 15 септември състоянието й се влошило и близките й я докарали с личния си автомобил в държавната болница.

В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от COVID-19, а тя е с отрицателен тест. Близките направили опит младата жена да бъде настанена за лечение в частна клиника, но и там бил отказан прием. При второто завръщане в държавната болница жената починала при влизането в отделението по интензивно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

АНТИКОВИД

преди 2 години

Да ! Така ще бъде , докато в България си мислим само за кокъла , да - докато си прехвърляме топката от Инстанция на Инстанция , докато няма наказуемост заради Бездействие !!! Мамка ви и Управията !

32

Анонимен

преди 2 години

България е първа по смъртност в Европа и на челно място в света. И не ни е виновна Ковид пандемия. Така си е отпреди. Лошо здравеопазване, лоша политика, лошо правораздаване, слаба подготовка на масата лекари. С изключение на единици, много ниско ниво на знания и умения. Специализанти втората година в Германия знаят да оперират повече и по добре от лекари с дългогодишен опит в България...какво да говорим. А лекари дето се чудят защо скенер трябва да се прави...за жалост много.

31

Анонимен

преди 2 години

До анонимен: Много рядко човек с белодробна емболия може да оцелее,....Не заблуждавай хората.Емболията е рядко нещо...Ще ти отговоря така: Емболията е третата причина за смъртност в Австрия, а в Германия годишно умират от 40.000 до 100.000 от това. В България където такава като теб се чудят защо трябва скенер да се прави..числата са вероятно в процент пъти в повече. Фибринолиза се използва много рядко, а се лекува с НМХ и инхиботори на кръвосърването. Ясно ми е че хабер си нямаш, колега..

fallback