Снимка: БГНЕС
fallback

PCR тестовете за туристите да бъдат безплатни. Това поискаха по време на срещата си с мандатоносителите от БСП представителите на бранша.

Според тях в бюджета на страната трябва да има заложени средстеа за изследвания, а с това ще се улеснят пътуванията на почиващите в страната и чужбина.

"Ако не сте ваксиниран нямате право на този тест. Много хора не искат да пътуват, защото знаят, че при завръщане подлежат на карантина. Големи корпорации наложиха забрана на персонала си да пътува, за да не изпаднат в ситуация служителите им да са под карантина", обявиха туроператори.

Oще по темата
По думите им банките отказват да им дават нови кредити и оказват голям натиск за изплащането на съществуващите.

От туристическия бранш настояват да се обмисли вариант за обезпечения от ББР и Фонда на фондовете.

"Държавата ако реши да се намеси, има как да го направи. Но има голям натиск и ще започне да се изкривява ситуацията", обясни Георги Щерев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

”В бюджета няма заложени пари за бизнеса, само за 60/40, тя е жизненоважна за нас. Но, само ако работим. Ако се стигне до затваряне на бизнесите, тя ще спре да работи", каза Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

"Мярката за ликвидност през ББР не работи или банките избягват да предлагат продукта", допълни Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Кънчо

преди 2 години

Ето сега заслужават яки протести и вдигнати юмруци. Тая мн иска да влезе в обувките на Бойо ама размера там й е мнооого голям..даже и другаря Радев да си сложикарака до нейния. наистина изживява своите 15 мин под светлините на прожектора и се радва като абитуринтка в луксозна кола на бала си. Жалка картинка...

33

Анонимен

преди 2 години

До Грую - "просто на неваксинираните да им вдигнат здравните двойно." А на ваксинираните като влезнат в болница ,да им плащат на ден престой .

32

Анонимен

преди 2 години

"Ако не сте ваксиниран нямате право на този тест." - Значи да се тестват само ваксинирани безплатно ,нали ? Е нали са ваксинирани ,напълно безопасни ,за какво да ги тестват ?

fallback