Снимка: БГНЕС
fallback

Държавите-членки на НАТО са сериозно обезпокоени от все по-тясното сътрудничество между Русия и Беларус през последните месеци, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Oще по темата
В интервю пред германския "Велт ам Зонтаг" той изрази мнение, че Беларус "става все по-зависима" от Русия.

"НАТО е отбранителен алианс. Не искам да спекулирам, но ние сме бдителни и наблюдаваме много внимателно случващото се в Беларус", подчерта Столтенберг.

Той заяви, че при сериозен случай алиансът има готовност да защити всеки един от своите членове и да го защити от всякаква заплаха, която идва от страна на Минск и Москва.

На предстоящата среща на върха на НАТО в Брюксел със сигурност ще бъдат обсъдени и събитията в Беларус. Според Столтенберг, ще бъде преразгледано съществуващото споразумение за партньорство с Минск, което в голяма степен в момента е замразено, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

В НАТО по неволя

преди 3 години

В момента малко по малко Мароко завладява територии от Испания. Започвайки с океанското дъно. И НАТО не си мърда пръста, защото Мароко има стратегически залежи от фосфати и изключителен договор със САЩ. НАТО е толкоз компрометирана политическа и военна организация, че служи само като спънка за увеличаване на отбраната на членовете си. Единственото, което постигат с приказките си и тъпите санкции е поетапното възстановяване на съветския съюз, като отбранителна и военна организация.

47

Щирлиц

преди 3 години

"НАТО е отбранителен алианс.Дали сърбите са на същото мнение?

46

до IQ 2.28

преди 3 години

Абе IQ 2.28, а защо ти не кажеш че индийците искат да сменят обратно самолетите и кораболетите за да си купят ориз и царевица. Маниплатораст си от всякъде. даже оКъзен ходиш по малка нужда

fallback