Снимка: БГНЕС
fallback

КПКОНПИ ще проверява за конфликт на интереси кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова. Проверката е по медийни публикации, че Станиславова си е разпределила сама средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от антикорупционната комисия.

За конфликт на интереси ще бъде проверяван и бившият директор на общинската болница в Каварна д-р Десислав Тасков. И тази проверка е по журналистически материал с твърдения за неправомерно изразходване на средства от бюджета на лечебното заведение. Двете решение са взети на днешното заседание на комисията.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

До утре трябва да бъде готов докладът от проверката на МТСП на проекта „Патронажна грижа“, изпълняван в район „Красно село“ в София. От управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ са сезирали Главната инспекция по труда за това, че кметът на района Росина Станиславова е сключила договор сама със себе си като ръководител на проекта.

Агенцията за държавен финансов контрол също е сезирана да провери дали парите за възнаграждения са изплатени по правилата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

църно моме

17

Анонимен

преди 2 години

До Мяуняма да е неправилно - тая яко краде ! всички пари отпуснати за модернизиране на красно село е - в нейния джоб и нищи не енаправено за района !

16

Мяу

преди 3 години

Всичко е кьор фишек.Предизборно, а като я осъдят неправилно всички ще плащаме обезщетения_простотиите на Герб.

fallback