Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководството на американската компания Moderna смята, че разработената от нея ваксина също е в състояние да защити имунизираните от откритата във Великобритания мутация на COVID-19, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение, публикувано в сайта на компанията.

"Успяхме да проведем изследвания с кръвна плазма, взета от животни и от хора, имунизирани с ваксината на "Модерна" и действието й върху няколко варианта на вируса SARS-CoV-2, открити след началото на пандемията. Въз основа на тези данни, ние имаме основания да считаме, че разработената от нас ваксина ще преодолее защитата на вариантите на патогена, описани неотдавна във Великобритания", се казва още в съобщението.

Oще по темата

От Moderna уточниха ,че през следващите седмици ще бъдат извършени допълнителни изследвания на ваксината, с които ще бъдат окончателно потвърдени тези очаквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Прасе с каска

преди 3 години

Тия от Модерна, за 10 години нямат нищо одобрено за използване - нито лекарство, нито ваксина. И сега изведнъж хоп и много "иноватовно" направена ваксина за отрицателно време.Да виждате корабче да ми плава в окото?

23

Анонимен

преди 3 години

До ИзползвайтеРушкатаNai-dobre pomaga i nema a te naprai maimun kat pfauzera

22

Анонимен

преди 3 години

vervam vi vervam vi mi koga mutira vaksinata?????????Noschtes li??????

fallback