Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На фона на облекчаването на ограниченията в някои държави Световната здравна организация предупреди, че новият коронавирус никога няма да бъде заличен изцяло и населението по света ще трябва да се научи да живее с него.

Майкъл Раян - изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации към организацията, го сравни с ХИВ. Той добави, че има "дълъг път" към връщането към нормалния ритъм на живот, предаде БНР.

Oще по темата

Междувременно генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус съобщи, че институцията е публикувала статистиката си за здравето тази година.

"Има добри новини - че хората по целия свят живеят по-дълго и по-качествен живот. Най-голям напредък има при страните с ниски доходи, където продължителността на живота е нараснала с над една пета от началото на хилядолетието“, каза Гебрейесус.

Наполовина е намаляла от тогава и детската смъртност. Докладът отразява и твърде бавния темп на прогрес за постигане на целите за устойчиво развитие и той ще бъде усложнен и от новия коронавирус. Актуалната статистика извежда ключовия фактор на пандемията – неравноправието, посочи още генералният директор на СЗО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

факти

преди 3 години

Когато Иля Мечников,началото на 20 век дошъл в България,бил поразен от факта ,че всеки четвърти е столетник.Започнал да търси отговора в начина на хранене и така открил полезните свойства на българското кисело мляко.Бактерията предизвикваща ферментацията ,той нарекъл-,,бацилиус болгарикус".В тази история можем да съдим за продължителноста на живота по това време в БГ.Статистически обаче се отчита друго,заради жертвите дадени по време на войните по това време-Първата и Междусъюзническата войни

23

до 23 от славянин

преди 3 години

''Ми те и шаолинските монаси умират и то по-млади от много такива дето само маат луканки цел живот така че.''Всички умираме, само че шаолинските монаси не само че не умират млади, ами и не умират от инфекции и останалите масово разпространени заболявания сред ''цивилизованите'' и обгрижвани от модерната хипер хай технологична медицина скара-бираджии!

22

Е и?

преди 3 години

Ми те и шаолинските монаси умират и то по-млади от много такива дето само маат луканки цел живот така че.

fallback