Снимка: Европейска космическа агенция
fallback

Общ преглед

Европейската космическа агенция разпространи две изображения направени на водите край Венеция. Едната е от 19 април 2019 година, а другата - от 13 април тази година. Двете снимки ясно показват ефектът, който намаляването на броят на лодките в лагуната има върху чистотата на водата.

От 8-ми март Италия е под строга карантина. Това сложи край на тълпите туриси във Венеция и рязко ограничи броят на лодките в каналите - дори гондолите са на сушата, водните таксита са спрели, а графикът на водните автобуси е силно редуциран. А това се вижда дори и от космоса.

На снимките от Европейската космическа агенция се вижда липсата на лодки в Канале Гранде, виждат се и по-ясно теченията около Венеция.

От епидемията, единственият печеливш се оказа природата. Хималаите за пръв път от десетилетия се виждат в Индия, а сателитни кадри показват, че замърсяването в САЩ също е намаляло осезаемо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

бил там

преди 4 години

До АнонименВсички фекалии се спускат в каналите,през лятото е голяма смрат .

33

Анонимен

преди 4 години

До пецата (аутокоректа го преправя на овцата ...)Супер, ни когато нти си човек с проблем, как си решаваш проблемите? Остраняваши ли се сам.

32

Анонимен

преди 4 години

До крайЧе те си на ток вече. И не е само Тесла. Киа, Шевролет и Яхщгуар имат адекватни модели. Цената на производство спада постоянно, някой места са способни да вървят изцяло на възобновяеми енергийни източници, въпреки, че ако трябва да сме честни, по-добро от ядрената енергия, засега няма и е срамота, че е в застой, защото американската публика е наплашена ...

fallback